2012 Windmolens bouwen

Beide groepen 7 hebben een windmolen gemaakt. Wij vertellen nu hoe we de windmolen gemaakt hebben en hoe we het vonden. We zijn begonnen met een instructie over de windmolen. Jeroen en Joris hielpen ons met het maken van de windmolen. Eigenlijk mochten we geen windmolen maken hoger dan 2 meter. We hebben het toch stiekem gedaan! Het maken van de windmolen was erg leuk en het was nog leuker dat die echt gebruikt wordt. De windmolen staat op Kavel 1. 

Windmolens bouwen 5 november 2012


Het maken van de windmolen

Meester Rik koos vier kinderen uit twee meisjes en twee jongens. De jongens mochten er een maken en de meisjes ook een. We kregen allemaal een wiel, plastic platen en dingen waarmee je het vast moet maken. Jeroen en Joris deden er eentje voor en daarna moesten wij aan het werk. Het was best moeilijk om het vast te maken! Want alle spaken zaten nog in het wiel. Het was zo moeilijk omdat alle spaken zo dicht bij elkaar zaten.

 

Layla en Justine, groep 7a en 7b

40 jaar windenergie

40 jaar windenergie Beluister hier de uitzendingIn 1972 bouwde windenergiepionier Chris Westra zijn eerste windmolen die elektriciteit opwekte. Nu, 40 jaar later, zijn de grote turbines niet meer weg te denken uit ons landschap. Bron: Vroege Vogels: 25/11/2012